Billige bøger

Billige bøger til under 10 kr./stk
Billige bøger til under 10 kr./stk

Hvem drømmer ikke om at købe billige bøger? I denne artikel vil jeg komme med nogle bud på at finde guldkornene lidt billigere – og måske også lidt modargumenter. Min mor har lært mig, at penge brugt på bøger, ikke rigtig er brugt, men den devise kan man selvfølgelig ikke altid leve efter, hvis man er fattig studerende eller ikke lige har et fast bogbudget.

Antikvariat eller genbrugsbutik

Hvis du ikke er på jagt efter en bestemt bog, så kan det godt betale sig at gå på jagt efter billige bøger i landets antikvariater eller genbrugsbutikker. Min erfaring er, at de billigste bøger kan findes i genbrugsbutikkerne. Her har jeg været heldig at finde flere gode bøger til kun 5 kroner stykket, men udgaverne er dog oftest på dansk (nogle gange en ulempe) og åbenlyst brugte, men jeg har nu været mere end godt tilfreds med nogle af de handler, jeg har gjort mig.

Du kan også gøre gode fund og handler på billige bøger i antikvariater, men deres priser er skubbet en del i forhold til genbrugsbutikkerne, hvilket kan skyldes flere gode grunde, men hvis du vil gøre den bedste handel, så prøv at prutte lidt om prisen – og hvis prisen ligger fast, giver det oftest alligevel en god fornemmelse at have købt sin bog i et antikvariat.

Find billige bøger på nettet

Der er en håndfuld sider på nettet, hvor du kan sammenligne bogpriser online – tjek fx Bogpriser.dk ud. Min egen erfaring med disse sider er, at jeg ikke rigtig orker det – jeg vil hellere brug min tid på at læse. Oftest svinger priserne ikke særlig meget, og der hvor jeg hyppigst handler – Saxo.dk eller Amazon.co.uk – er prisen gerne den bedste om ikke andet, fordi fragten plejer at være billig/gratis. Og så leverer de hurtigt, hvis de har bogen på lager, og jeg har i det hele taget ikke oplevet andre grunde til at skifte bogpushere. Når jeg linker til, hvor du kan købe den omtalte bog her på bloggen, så henviser jeg da også oftest til Saxo eller Amazon.

Skal jeg have en eller flere udgaver på et andet sprog end dansk, har jeg dog for vane lige at tjekke prisen på Amazon også – det kan oftest godt betale sig i jagten på de billigste bøger, hvis man skal have en række bøger på én gang.

Billige studiebøger

Det er oftest dyrt at starte på nyt studie, men en måde du kan spare lidt på bøgerne er at henvende dig til ældre studerende, der ofte sidder i samme situation, hvor de også skal finde råd til det næste semesters bøger. Så prøv at hive fat i nogle af de ældre studerende på dit studie og hør dem, om du måske kan købe nogle af deres aflagte bøger til en fornuftig pris. Det er også tit, at du kan finde disse billige studiebøger i dit pågældende studies Facebook-gruppe.

Husk også altid at anvende din studierabat og handle om prisen, når du kan!
– Held og lykke med at finde de billige bøger. Og god læselyst, når du kommer så langt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.